Artykuły

Klauzula informacyjna RODO

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO” art. 13), informujemy, że:

 Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest XXIV Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej-Curie w Łodzi; adres szkoły 91-850 Łódź ul. Marysińska 61/67.  Administratora reprezentuje Dyrektor Liceum Jolanta Kalisiak.

Z Administratorem można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres: 91-850 Łódź ul. Marysińska 61/67, poprzez skrzynkę elektroniczną ePUAP lub email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.">

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w celu właściwego udostępnienia strony internetowej oraz wywiązaniu się z obowiązku wskazanemu z art.5 ust. 2 RODO;

Administrator może powierzać  Pani/Pana dane osobowe na podstawie umowy o powierzenie przetwarzania danych. Podmiot, któremu powierzono dane jest zobowiązany do odpowiedniego ich zabezpieczenia.

Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania.

Pana/Pani dane osobowe mogą być przekazane organom władzy publicznej lub podmiotom działającym na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa.

Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego jak również do organizacji międzynarodowych.

Pani/Pana dane nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom przetwarzania i nie będą profilowane. 

W przypadku powzięcia informacji o niezgodnym z prawem przetwarzaniu Pani/Pana danych osobowych, przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego. Jest nim

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa

Korzystanie z witryny XXIV LO oznacza, że pliki cookies zamieszczane będą w Państwa urządzeniu. W każdym momencie możecie dokonać zmiany ustawień przeglądarki. Prosimy Państwa również o zapoznanie się z informacjami dostępnymi na naszej stronie na temat RODO. Dyrekcja XXIV LO To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk